Η Ομοιοπαθητική είναι μια απολύτως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες βασιζόμενη σε θεραπευτικούς νόμους. Στοχεύει στην ενίσχυση-ενδυνάμωση του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αποτελεί πανάκεια για κάθε νόσο. Αντιμετωπίζει τον πάσχοντα ως μια αδιαίρετη ενότητα αλληλοεπηρεαζόμενων ψυχικών, διανοητικών και σωματικών λειτουργιών. Ο πασχων οργανισμός βελτιώνεται συνολικά και όχι μόνο το σύμπτωμα που οδήγησε το ασθενή στον ιατρό. Εφαρμόζεται με επιτυχία όχι μόνο σε ενήλικες αλλά και στα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες προερχόμενες απο την φύση (φυτικής, ορυκτής ή σπάνια ζωικής προέλευσης) και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία περιλαμβάνει διαδοχικές αραιώσεις και μηχανικές κρούσεις του αρχικού διαλύματος του φαρμάκου. Η παρασκευή και η κυκλοφορία τους είναι επίσημα κατοχυρωμένες από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και είναι αναγνωρισμένες από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων(Ε.Ο.Φ) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία .Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται από τα φαρμακεία.

Η ιστορία της  Ομοιπαθητικής Ιατρικής ξεκινά το 1976 όταν ο Γερμανός καθηγητής ιατρικής S.Hahnemann εισήγαγε για πρώτη φορά την Ομοιοπαθητική θεραπευτική αρχη δηλαδή τον (Νόμο των Ομοίων). Κατά τον 19ο αιώνα και ιδίως περί τα τέλη του, η διάδοση της ομοιοπαθητικής ήταν εντυπωσιακή. Μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο και ιδίως τα τελευταία 30 χρόνια ομοιοπαθητική διανύει μια θριαμβευτική περίοδο, με σημαντική εξάπλωση σε όλο τον κόσμο.